Dezerty
Andíkovy palačinky
Slovo úvodem: Nejoblíbenější jídlo mého syna jsou crêpes /čtěte krep/. Když jsme bydleli ve Francii, tak jsme měli "palačinkové středy". Každou středu, po vydatné procházce v parku, jsem ke svačině ("goute" o čtvrté) připravila palačinky.
Doporučuji použít speciální pánev na palačinky s...
Clafoutis prababičky Henriette
Slovo úvodem: Clafoutis /čtěte klafuty/ je vlastně bublanina.
Čas přípravy: 15 minut
Čas pečení: 30 - 40 minut
Ingredience:
cukr krupice: 150 g
vejce: 3 ks
olej: 3 polévkové lžíce a 1 polévkovou lžíci na vymazání formy
mouka: 150 g
mléko: 1/4...
Čokoládová pěna
Slovo úvodem: Čokoládová pěna je jednoduchý, osvěžující recept, který potěší každého čokoládového gurmána. Doporučuji čokoládu s minimálně 50% kakaa.
Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 3 minuty
Čas odležení: minimum 2 hodiny v lednici
Ingredience pro 2 osoby:
hořká čokoláda: 100...
Čokoládový fondant
Slovo úvodem: Miluji čokoládu a toto je má oblíbená čokoládová pochoutka. Čokoládová krusta a uvnitř tekuté srdce.
Čokoládu doporučuji použít s obsahem min. 50 %. Pro tento dezert používám malé zapékací formy ramequiny.
Čas přípravy: 15 minut
Čas pečení: 12 minut
Ingredience pro 4 osoby:
hořká...
Čokoládový fondant - II-
Slovo úvodem: Miluji čokoládu a toto je má oblíbená čokoládová pochoutka. Čokoládová krusta a uvnitř tekuté srdce.
Čokoládu doporučuji použít s obsahem min. 50 %. Pro tento dezert používám malé silikonové formy - třeba na muffiny.
Čas přípravy: 15 minut
Čas pečení: 12 minut
Ingredience pro 4...
Crème brûlée
Slovo úvodem: O crème brûlée jsem poprvné slyšela ve filmu "Svatba mého největšího přítele". Myslala jsem si, že je to něco velice složitého. Uvidíme sami, nic tak složitého na něm není.
Čas přípravy: 15...
Jahodová Šarlota
Slovo úvodem: Dlouhou dobu jsem si lámala hlavu jakou formu pro tento recept použít. Ve Francii existuje přímo forma na Charlotte, ale v Čechách ji neprodávají. Nakonec se mi zalíbil květináč o vnitřním průměru 11 cm a vnitřní výšce 9 cm. Pro tento recept jsem použila tři květináče. Charlotte z...
Madlenky
Slovo úvodem: Doporučení mého manžela: "Vezmi malou lžičku. Naber nutelu a namaž ji na madlenku".
Čas přípravy: 10 minut
Čas odležení: 10...
Obrácený jablečný koláč
Slovo úvodem: Obrácený jablečný koláč, francouzsky tarte tatin /čtěte tart tatá/, je recept mé kamarádky Marie-Sophie a je úžasný.
Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 10 minut
Čas pečení: 60 - 70 minut
Ingredience pro koláč (průměr 23 cm):
forma na koláč (používám silikonovou...
Pečená jablka s drobenkou
Čas přípravy: 15 minut
Čas pečení: 25 minut
Ingredience pro 4 osoby:
jablka: 4 ks
hladká mouka: 150 g
máslo: 100 g
cukr krupice: 120 g
špetka soli
Postup přípravy:
1. Jablka omyjeme, oloupeme, vyjádříme a nakrájíme na menší kousky.
2. Z mouky, másla a cukru připravíme...