Hovězí maso
Hachis parmentier
Slovo úvodem: Hachis parmentier /čtěte aši parmentie/ je starý recept, který pochází z dob Ludvíka XIV.
Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20...
Hovězí po burgundsku
Slovo úvodem: Hovězí po burgundsku bylo první jídlo, které mi můj manžel uvařil. Jaké víno použít? Jak říká můj tchán - "čím lepší víno, tím lepší jídlo". Já používám buď burgundské (pokud ho mám), pokud není,tak frankovku (Habánské sklepy).
Čas přípravy: 25 minut
Čas vaření: 70...
Dušené hovězí na mrkvi
Slovo úvodem: Jídlo, které chutná celé naší rodině.
Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 60 minut
Ingredience pro 4 osoby:
hovězí maso: 500 g
mrkev: 3 – 4 ks
cibule: 1 ks
konzerva loupaných rajčat v rajčatové šťávě: 1 ks (400 g)
máslo: 25 g
studená voda: 250 ml
bobkový...