Dezerty

Andíkovy palačinky

Slovo úvodem: Nejoblíbenější jídlo mého syna jsou crêpes /čtěte krep/. Když jsme bydleli ve Francii, tak jsme měli "palačinkové středy". Každou středu, po vydatné procházce v parku, jsem ke svačině ("goute" o čtvrté) připravila palačinky. Doporučuji použít speciální pánev na palačinky s...

Clafoutis prababičky Henriette

Slovo úvodem: Clafoutis /čtěte klafuty/ je vlastně bublanina. Čas přípravy: 15 minut Čas pečení: 30 - 40 minut Ingredience: cukr krupice: 150 g vejce: 3 ks olej: 3 polévkové lžíce a 1 polévkovou lžíci na vymazání formy mouka: 150 g mléko: 1/4...

Čokoládová pěna

Slovo úvodem: Čokoládová pěna je jednoduchý, osvěžující recept, který potěší každého čokoládového gurmána. Doporučuji čokoládu s minimálně 50% kakaa. Čas přípravy: 10 minut Čas vaření: 3 minuty Čas odležení: minimum 2 hodiny v lednici Ingredience pro 2 osoby: hořká čokoláda: 100...

Čokoládový fondant

Slovo úvodem: Miluji čokoládu a toto je má oblíbená čokoládová pochoutka. Čokoládová krusta a uvnitř tekuté srdce. Čokoládu doporučuji použít s obsahem min. 50 %. Pro tento dezert používám malé zapékací formy ramequiny. Čas přípravy: 15 minut Čas pečení: 12 minut Ingredience pro 4 osoby: hořká...

Čokoládový fondant - II-

Slovo úvodem: Miluji čokoládu a toto je má oblíbená čokoládová pochoutka. Čokoládová krusta a uvnitř tekuté srdce. Čokoládu doporučuji použít s obsahem min. 50 %. Pro tento dezert používám malé silikonové formy - třeba na muffiny. Čas přípravy: 15 minut Čas pečení: 12 minut Ingredience pro 4...

Crème brûlée

Slovo úvodem: O  crème brûlée  jsem poprvné slyšela ve filmu "Svatba mého největšího přítele". Myslala jsem si, že je to něco velice složitého. Uvidíme sami, nic tak složitého na něm není. Čas přípravy: 15...

Jahodová Šarlota

Slovo úvodem: Dlouhou dobu jsem si lámala hlavu jakou formu pro tento recept použít. Ve Francii existuje přímo forma na Charlotte, ale v Čechách ji neprodávají. Nakonec se mi zalíbil květináč o vnitřním průměru 11 cm a vnitřní výšce 9 cm. Pro tento recept jsem použila tři květináče. Charlotte z...

Madlenky

Slovo úvodem: Doporučení mého manžela:  "Vezmi malou lžičku. Naber nutelu a namaž ji na madlenku".  Čas přípravy: 10 minut Čas odležení: 10...

Obrácený jablečný koláč

Slovo úvodem: Obrácený jablečný koláč, francouzsky tarte tatin /čtěte tart tatá/, je recept mé kamarádky Marie-Sophie a je úžasný. Čas přípravy: 20 minut Čas vaření: 10 minut Čas pečení: 60 - 70 minut Ingredience pro koláč (průměr 23 cm): forma na koláč (používám silikonovou...

Pečená jablka s drobenkou

Čas přípravy: 15 minut Čas pečení: 25 minut Ingredience pro 4 osoby: jablka: 4 ks hladká mouka: 150 g máslo: 100 g cukr krupice: 120 g špetka soli Postup přípravy: 1. Jablka omyjeme, oloupeme, vyjádříme a nakrájíme na menší kousky. 2. Z mouky, másla a cukru připravíme...